BM 800 mikrofon ses testi ve mikrofon yorumları
BM 800 Kondenser stüdyo mikrofon kutu açılımı, ses testi ve mikrofon hakkındaki yorumlarımızı bu makalede sizlere aktaracağız.
BM 800 alınır mı? Kondenser stüdyo mikrofon ses testi & kutu açılımı
Merhaba teknoloji severler, Kodverse YouTube kanalımdaki takipçi sayımın yavaş yavaş artmasıyla birlikte ekipman/donanım iyileştirmesi yapmam gerektiğine de karar vermiş bulunmaktayım. Bu makalede ise karşılaştırmalı ses testi videosu yer almış olacak.
İnternet üzerinde detaylı bir araştırma yaptıktan sonra amatör seviyeden profesyonel seviyeye geçmek isteyen kullanıcılar arasında oldukça popüler olan BM 800 Stüdyo Mikrofon ile tanıştım. Bu makalede sizlerle BM 800 alınır mı yoksa alınmaz mı gibi aklınıza takılan sorulara cevap bulacağız. BM 800 fiyatını, BM 800 kutu açılımını, karşılaştırmalı ses testlerini aşağıda bulabileceksiniz.
Kaliteli ses testi için mikrofon çeşitleri ve türleri arasındaki farklar:
Öncelikle bizim ne tür bir mikrofon aldığımızdan emin olmamız gerekiyor. Ne amaçla ve ne türde ses kayıt edeceğimizde, satın alacağımız mikrofonun özelliklerini belirliyor. Mikrofon çeşitlerini temel olarak Dinamik, Kondenser ve Ribbon olmak üzere 3 farklı kategoride sınıflandırabiliyoruz. Peki nedir bu kavramlar gelin birlikte inceleyelim;
Dinamik mikrofon türü: En popüler olan dinamik mikrofonların çalışma prensibi oldukça basittir. Bir ya da birden fazla kaynaktan gelen güçlü ses dalgalarının diyafram üzerinde titreşim dalgaları oluşturması sonucu kayıt alırlar.
Dolayısıyla mikrofonun çevresinde dairesel olarak konumlanmış, yüksek ses gerektiren canlı sahne performanslarından tutun, bütçe dâhilinde amatör gitar amfileri, davullar vs. ile de çok sık görmekteyiz. Sonuç olarak dinamik mikrofonlar dairesel olarak kayıt alabilen yapıda olup, diğer mikrofon türlerine göre fiziksel olarak daha dayanıklıdır. Sahne sanatçılarına uygundur.
Kondenser mikrofon türü: Kondenser mikrofonlar, dinamik mikrofonlara göre daha hafif, hassas ve detaycıdırlar. Bu sebeple, Kondenser stüdyo tarzı mikrofonlar Dinamik mikrofonlara göre daha kaliteli ve detay ses kayıt edebilmektedir. Ayrıca, Kondenser mikrofonlar çalışması için Phantom Power tarzı enerji kaynaklarına ihtiyaç duyarlar. Bu kaynaklar +48 Volt enerji verebilmektedir.
Ancak masaüstü bir bilgisayarın mikrofon jak girişinden de çalışabilir. Bir takım laptop modellerinde çalışmama gibi bir sorunla karşılaşılsa da harici USB ses kartlarıyla bu sorunu çözmek mümkündür. Bu mikrofonların ses performansı ve ses şiddeti bağlı oldukları ses kartının kalitesi ve güç kaynağına göre değişebilmektedir.
Detay ses aldıklarından dolayı dip sesleri engellemek için Pop-Filter adında ses patlamalarını engellemek için mikrofona entegre edilen yardımcı araçlara gerek duyarlar. Podcast ve YouTube videoları için uygundur.
Ribbon mikrofon türü: Profesyonel kullanıcılar haricinde amatör kullanıcılar tarafından pek bilinmeyen Ribbon mikrofonları çok geniş bir frekans aralığında çalışır ve aşırı hassastırlar. Ribbon mikrofonların fiyatı, Dinamik ve Kondenser mikrofonlara göre aşırı pahalı olduğundan tamamen profesyonel odaklı işlerde kullanılır ve çift taraflı ses kaydedilebilmektedir.
Ayrıca Phantom Power gibi çeşitli enerji kaynakları bağlanacaksa uygunluğu kesinlikle kontrol edilmelidir, aksi halde mikrofon içerisindeki hassas şeritler hasar görebilir.
BM 800 alınır mı?
9 Ekim 2018 günümüz şartlarında, BM 800 Kondenser Mikrofonu Türkiye’deki e-ticaret sitelerinden aşağıdaki fiyatlarda bulmak mümkün;
Diğer E-ticaret firmalarında ise benzer fiyatlar söz konusu:
N11 159.99 TL, GittiGidiyor 159.00 TL, HepsiBurada 143.50 TL
BM 800’ü hangi aksesuarlarla kullanmalıyım?
Eğer BM 800’ün ses testi detaylarını en verimli şekilde ölçmek istiyorsanız çift katmanlı bir pop-filter, masaya sabitlenebilen güçlü bir ayaklık/tripod, +48V üzerinde bir phantom power ve ses kartıyla birlikte kullanmanızı öneririm.
BM 800 Kondenser stüdyo mikrofon kutu açılımı
Şimdi fiyatı bu kadar uygun olan bu mikrofonla YouTube’da hazırladığımız kutu açılım videosunu izleyelim:
Mikrofonu PC’ye bağladıktan sonra herhangi bir BM 800 Driver ihtiyacı duymadan aşağıdaki ayarları yapıyoruz.
Görev Çubuğunda Bulunan Microsoft Ses İconu Sağ Tık -> Kayıt Aygıtları -> Mikrofon Seçilir -> Özellikler -> Düzeyler -> Mikrofon Seviye:90 -> Mikrofon Bası:+10 DB -> Gelişmiş -> 2 Kanallı 16 Bit 96000 Hz Stüdyo Kalitesi -> Uygula -> Kapat
Genel bir değerlendirme yapacak olursak, Fiyat/Performans ürünü diyebiliriz. Bu mikrofonla birlikte bilgisayarınızda kaliteli ses alıp, yayın yapabilirsiniz.
Bu video ile ilgili olarak Audacity Ses Düzenleme Programını bağlantıdaki linkten izleyip, öğrenebilirsiniz. Ayrıca ürün tanıtımları köşemizi de ziyaret etmeyi unutmayınız.